Одржана XII (Дванаесета) Седница на Советот за развој на Источен плански регион септември 13, 2023 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Официјално отворање на Градскиот пазар во општина Делчево Официјално отворање на Градскиот пазар во општина Делчево јуни 24, 2023 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Потпишан меморандум за соработка за „Изградба на ски центар на Царев Врв и развој на ски туризам на Осоговските Планини“ Потпишан меморандум за соработка за „Изградба на ски центар на Царев Врв и развој на ски туризам на Осоговските Планини“ јуни 23, 2023 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Потпишан договор за реконструкција на Сина сала во Виница април 24, 2023 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Завршен настан за промоција на резултатите од проектот „Дигитализација на општинските услуги“ април 11, 2023 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Јавен конкурс за кофинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски раст по редовна постапка март 28, 2023 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Потпишан Договор за реализација на проектот „Уредување на рекреативен центар во туристичка населба Равна Река“ март 2, 2023 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Потпишан Договор за “Електрификација, оградување и поставување на туристичка сигнализација на археолошкиот локалитет Баргала” во општина Карбинци февруари 22, 2023 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ

ОДНОСИ СО ЈАВНОСТА

Одржана XII (Дванаесета) Седница на Советот за развој на Источен плански регион

Советот за развој на Источен плански регион, на ден 06.09.2023 година, онлајн на виртуелната платформа ZOOM, ја одржа XII (Дванаесетата) Седница. На Седницата Советот донесе Одлука за развој, разработка и
Прочитајте повеќе
Официјално отворање на Градскиот пазар во општина Делчево

Официјално отворање на Градскиот пазар во општина Делчево

Новоизградениот градски пазар во општина Делчево и официјално е пуштен во употреба. Со реализацијата на овој проект се даде значителен придонес во создавањето на услови за подобар пласман и промоција
Прочитајте повеќе
Потпишан меморандум за соработка за „Изградба на ски центар на Царев Врв и развој на ски туризам на Осоговските Планини“

Потпишан меморандум за соработка за „Изградба на ски центар на Царев Врв и развој на ски туризам на Осоговските Планини“

Осоговските Планини располагаат со огромен потенцијал за развој на целогодишен туризам, нешто што низ годините многупати било повторувано, меѓутоа за жал, сите напори да се придвижат работите не се поместиле
Прочитајте повеќе

Потпишан договор за реконструкција на Сина сала во Виница

На 31.03.2023 година, во просториите на општина Виница се потпиша договор помеѓу Центарот за развој на Источен плански регион и Свеан Инвест ДОО – Скопје, за реализација на проектот „Подобрување
Прочитајте повеќе

Завршен настан за промоција на резултатите од проектот „Дигитализација на општинските услуги“

Во ОМЦ „Киро Глигоров“ во Штип се одржа завршниот настан на кој беа промовирани резултатите од проектот за дигитализација на општинските услуги. На завршниот настан покрај градоначалниците од Источниот регион,
Прочитајте повеќе

Општини во регионот

o1
o2
o3
o4
o5
o6
o7
o8
o9
o10
o11