Успешна презентација на Источниот плански регион на Меѓународниот ден на танцот мај 30, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Одржана Обука за туристички водич мај 27, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Презентација на условите за аплицирање на отворениот јавен повик за финансирање под инструмент за поддршка „Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап и спин оф“ мај 21, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Реализирана обуки на тема „Идни дигитални трендови во туризмот – технологија и алатки“ мај 20, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Одржана обука за „Управување со културни настани„ од проектот „Културен мост низ вековите“ мај 19, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Јавен конкурс за инструмент за поддршка: Кофинанисрани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап и спин-оф - СТАРТАПУВАЈ 3! мај 4, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Реализирани серија обуки за одржливо искористување на културата за развој на туризам април 29, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Четврта форумска сесија за презентирање на резултатите од спроведениот проект „Доградба и реконструкција на Дом за стари лица - Берово” април 4, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ

Успешна презентација на Источниот плански регион на Меѓународниот ден на танцот

Центарот за развој на Источен плански регион во периодот 29-30.05.2021 година во рамки на проектот „Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина“ учествуваше на Меѓународниот ден на танцот во
Прочитајте повеќе

Одржана Обука за туристички водич

Во периодот од 26-28 мај 2021 година во хотел Изгрев, се одржа активност 2 – Обука за туристички водич Настанот беше одржан во хотел Изгрев во Штип. Обуката беше организирана
Прочитајте повеќе

Презентација на условите за аплицирање на отворениот јавен повик за финансирање под инструмент за поддршка „Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап и спин оф“

Бизнис Центарот при Центарот за развој на Источен плански регион заедно со Фондот за иновации и технолошки развој, организираа инфо сесија за презентација на условите за аплицирање на отворениот јавен
Прочитајте повеќе

Реализирана обуки на тема „Идни дигитални трендови во туризмот – технологија и алатки“

Центарот за развој на Источен плански регион во периодот 20-21.05.2021 година во рамки на проектот „Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина“ организираше дводневна обука на тема „Идни дигитални
Прочитајте повеќе

Одржана обука за „Управување со културни настани„ од проектот „Културен мост низ вековите“

На 17-19 мај 2021 година во хотел Изгрев, се одржа активност 3 – Јакнење на капацитетите од областа на Управување со културни настани од проект „Културен мост низ вековите“. Оваа
Прочитајте повеќе

Општини во регионот

o1
o2
o3
o4
o5
o6
o7
o8
o9
o10
o11