Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина

Име на проектот: Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина Партнери: Општина Кочани, Општина Гоце Делчев – Бугарија Финансирани од: INTERREG IPA CBC, Министерство за локална самоуправа, Општина Кочани
Прочитајте повеќе

Проект „Здрави деца – сигурна иднина

Име на проектот: Проект „Здрави деца – сигурна иднина Партнери: општина Штип, oпштина Кочани, општина Делчево Финансирани од: општина Штип, oпштина Кочани, општина Делчево Буџет на проектот во денари: 2.137.909,00
Прочитајте повеќе

Реконструкција на ски лифтовите на Пониква

Име на проектот: Реконструкција на ски лифтовите на Пониква Партнери: општина Кочани Финансирани од: Министерството за локална самоуправа и Швајцарската агенција Буџет на проектот во денари: 5.651.492,00 денари со вклучен
Прочитајте повеќе

Доградба и реконструкција на Дом за стари лица – Берово

Име на проектот: Доградба и реконструкција на Дом за стари лица – Берово Партнери: општина Берово Финансирани од: Министерството за локална самоуправа и Швајцарската агенција за развој и соработка Буџет
Прочитајте повеќе

Набавка со транспорт и монтажа на агрометеоролошки станици за заштита на земјоделските култури и животната средина во Источниот плански регион

Име на проектот: Набавка со транспорт и монтажа на агрометеоролошки станици за заштита на земјоделските култури и животната средина во Источниот плански регион Партнери: 11 oпштини од ИПР Финансирани од:
Прочитајте повеќе

Партерно уредување со поставување на урбана опрема на Црнодолски водопади –

Име на проектот: Партерно уредување со поставување на урбана опрема на Црнодолски водопади – Партнери: Општина Пехчево Финансирани од: Министерство за локална самоуправа – Биро за регионален развој, Општина Пехчево
Прочитајте повеќе

Подготовка на материјали за промоција на Источен плански регион како атрактивна дестинација за еко туризам

Име на проектот: Подготовка на материјали за промоција на Источен плански регион како атрактивна дестинација за еко туризам Партнери: Фармахем Финансирани од: Швајцарска агенција за развој и соработка (SDC) Буџет
Прочитајте повеќе

Поддршка на старт-ап бизниси за развој на еко-туризам и промоција на ИПР како туристичка дестинација

Име на проектот: Поддршка на старт-ап бизниси за развој на еко-туризам и промоција на ИПР како туристичка дестинација Партнери: Фармахем Финансирани од: Швајцарска агенција за развој и соработка (SDC) Буџет
Прочитајте повеќе

Еко-етно парк Чешиново-Облешево

Име на проектот: „Еко-етно парк “Чешиново-Облешево“ Партнери: Општина Чешиново-Облешево, Фармахем Финансирани од: SDC, Општина Чешиново-Облешево Буџет на проектот во денари: 7.328.696,00 денари Реализиран (Да/Не):  Да
Прочитајте повеќе