Skip to content

Tag: Министер

Одржани Македонско Бугарски Бизнис Експо Денови

На 23.06.2014 година во Штип се одржаа Македонско Бугарските Експо Денови. Целта на Бизнис форумот е да дојде до зголемување на економската размена и интензивирање на меѓуграничната соработка помеѓу компаниите и институциите од двете држави.

На оваа средба учеството зеде Заменик Претседателот на Владата на Република Македонија и Министер за финансии Г-дин Зоран Ставрески  и Заменик Претседател на Влада на Република Бугарија задолжен за Економски Развој Г-ѓа Даниела Бобева.

Прочитајте повеќе

Одржана XIIтата Седница на Советот за развој на Источен плански регион

altВо планинарскиот дом „Вртешка“  на планината Плачковица се одржа XIIтата редовната Седница на Советот за развој на Источен плански регион каде почесен гост беше и Министерот Јакупи кој зборуваше за  тековните активности на МЖСПП а altповрзани со воспоставувањето на регионалениот систем за управување со отпад во Источниот плански регион. Во оваа насока Г-ѓа Даринка Јантинска Раководител на Секторот ИПА при МЖСПП која присуствуваше на седницата даде целосен увид во „Зајакнување на административните капацитети на регионално и локално ниво“. Консултантите од ЕУ ќе бидат присутни во регионот од Јуни 2010 до Јуни 2011 година.

Прочитајте повеќе