Skip to content

The XIVth Meeting of the Council for development of East planning region

DATE

November 1, 2010

Categories

altНа 17 септември 2010 година (петок), во општина Кочани (Осоговски планини, туристички комплекс “Пониква”),  со почеток во 14:00 часот се оддржа четиринаесеттата (XIV) Седница на Советот за развој на Источниот плански регион. Пред почетокот на седницата Претседателот на Советот и Градоначалник на Општина Кочани, Г-дин Ратко Димитровски, присутните ги покани на свчено отварање на нови простории за едношалтерски систем во општинската зграда на Општина Кочани.

Седницата беше со следниот дневен ред:

  1. Усвојување на записникот од XIII-тата Седница на Советот за развој на Источен плански регион;
  2. Усвојување на Студијата за искористување на потенцијалите на биомасата за производство на енергија во Источниот плански регион;
  3. Информација во врска со отпочнатиот проект за интегрално управување со цврст отпад – д-р Денис Жерновски;
  4. Информација за реализирани активности на Центарот за развој на Источниот плански регион за периодот јануари-август 2010 година (доставен до Влада на РМ,  Секретаријатот за европски прашања);
  5. Информација за реализацијата на Проектот “Интегрирана туристичка    понуда долж ICT – Патека на железната завеса”;

Share:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published.

I accept the Privacy Policy