Skip to content

ДАТУМ

февруари 2, 2021

Категории

,

Одржана (XX) Дваесетта Седница на Советот за развој на Источен плански регион

Советот за развој на Источен плански регион на ден 28.12.2020 година и 29.12.2020 година (продолжение), онлајн на виртуелната платформа ZOOM, ја одржа својата (XX) Дваесетта Седница.

На седницата е верификуван мандатот на новиот член на Советот – Д-р Сашко Николов, избран Градоначалник на општина Штип според резултатите на предвремените избори за Градоначалник на Општина Штип, одржани на 13-ти декември 2020 година.

Д-р Сашко Николов е избран и за Претседател на Советот за развој на Источен плански регион.

На истата Седница за Раководител на Центарот за развој на Источен плански регион е избрана Г-ѓа Зујица Ангелова.

На дваесетта Седница, Советот за развој на Источен плански регион го усвои Финансискиот план на Центарот за развој на Источен плански регион за 2021 година и го донесе Годишниот Акционен план за 2021 година за спроведување на Програмата за развој на Источниот плански регион 2020-2024.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy