Одржана XIII (Тринаесета) Седница на Советот за развој на Источен плански регион

Одржана XIII (Тринаесета) Седница на Советот за развој на Источен плански регион

Советот за развој на Источен плански регион, на ден 07.11.2023 година, во општина Кочани, ја одржа XIII (Тринаесетата) Седница. На Седницата Советот донесе: – Одлука за преотстапување на изграден објект
Прочитајте повеќе
Работилница за обука на вработени во администрација на општините во ИПР

Работилница за обука на вработени во администрација на општините во ИПР

На ден 3-ти ноември (петок) во х.Амор во Кочани се реализира работилница во рамки на проектот „Зголемување на атрактивноста, инклузивноста и релевантноста на стручното образование и обука и образованието на
Прочитајте повеќе

ЈАВЕН ПОВИК бр. 01/2023 за доставување на барања за користење на средства од ИПАРД Програмата 2021-2027

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој како надлежна институција и договорен орган за спроведување на Инструментот за претпристапна помош за рурален развој на ЕУ (ИПАРД) ги повикува
Прочитајте повеќе

Одржана XII (Дванаесета) Седница на Советот за развој на Источен плански регион

Советот за развој на Источен плански регион, на ден 06.09.2023 година, онлајн на виртуелната платформа ZOOM, ја одржа XII (Дванаесетата) Седница. На Седницата Советот донесе Одлука за развој, разработка и
Прочитајте повеќе

Одржана XI (Единасета) Седница на Советот за развој на Источен плански регион

Советот за развој на Источен плански регион, на ден 10.08.2022 година, во општина Чешиново – Облешево, ја одржа XI (Единаесетата) Седница. На Седницата се разгледуваа следниве Информации: Информација за тековни
Прочитајте повеќе
Официјално отворање на Градскиот пазар во општина Делчево

Официјално отворање на Градскиот пазар во општина Делчево

Новоизградениот градски пазар во општина Делчево и официјално е пуштен во употреба. Со реализацијата на овој проект се даде значителен придонес во создавањето на услови за подобар пласман и промоција
Прочитајте повеќе
Потпишан меморандум за соработка за „Изградба на ски центар на Царев Врв и развој на ски туризам на Осоговските Планини“

Потпишан меморандум за соработка за „Изградба на ски центар на Царев Врв и развој на ски туризам на Осоговските Планини“

Осоговските Планини располагаат со огромен потенцијал за развој на целогодишен туризам, нешто што низ годините многупати било повторувано, меѓутоа за жал, сите напори да се придвижат работите не се поместиле
Прочитајте повеќе

Потпишан договор за реконструкција на Сина сала во Виница

На 31.03.2023 година, во просториите на општина Виница се потпиша договор помеѓу Центарот за развој на Источен плански регион и Свеан Инвест ДОО – Скопје, за реализација на проектот „Подобрување
Прочитајте повеќе

Завршен настан за промоција на резултатите од проектот „Дигитализација на општинските услуги“

Во ОМЦ „Киро Глигоров“ во Штип се одржа завршниот настан на кој беа промовирани резултатите од проектот за дигитализација на општинските услуги. На завршниот настан покрај градоначалниците од Источниот регион,
Прочитајте повеќе