Skip to content

ДАТУМ

септември 17, 2010

Категории

Четиринаесетта (XIV) Седница на Советот за развој на Источниот плански регион

altНа 17 септември 2010 година (петок), во општина Кочани (Осоговски планини, туристички комплекс “Пониква”),  со почеток во 14:00 часот се оддржа четиринаесеттата (XIV) Седница на Советот за развој на Источниот плански регион. Пред почетокот на седницата Претседателот на Советот и Градоначалник на Општина Кочани, Г-дин Ратко Димитровски, присутните ги покани на свчено отварање на нови простории за едношалтерски систем во општинската зграда на Општина Кочани.

 Седницата беше со следниот дневен ред:

1.    Усвојување на записникот од XIII-тата Седница на Советот за развој на Источен плански регион;
2.    Усвојување на Студијата за искористување на потенцијалите на биомасата за производство на енергија во Источниот плански регион;
3.    Информација во врска со отпочнатиот проект за интегрално управување со цврст отпад – д-р Денис Жерновски;
4.    Информација за реализирани активности на Центарот за развој на Источниот плански регион за периодот јануари-август 2010 година (доставен до Влада на РМ,  Секретаријатот за европски прашања);
5.    Информација за реализацијата на Проектот “Интегрирана туристичка    понуда долж ICT – Патека на железната завеса”;
6.    Разно.
 

 

{module [373]}{loadmodule related}

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy