Нови средства за подобрување на руралната инфраструктура и обезбедување на пристап до обработливи земјоделски површини

На 23 јули 2021 година, Раководителот на Центарот за развој на Источен плански регион, Г-ѓа Зујица Ангелова заедно со Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Г-н Арјанит Хоџа потпишаа Договор
Прочитајте повеќе

Завршна прес конференција по проектот „Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина“

Центарот за развој на Источен плански регион на ден 01.07.2021 година во реконструираниот објект Мултикултурен Центар во Кочани ја одржа завршната прес конференција по проектот „Нашето заедничко минато – патека
Прочитајте повеќе

Повик за проекти за меѓуопштинска соработка

УНДП МК во соработка со Бирото за регионален развој објавува повик за доставување апликации за грантови, во рамки на проектот „Пост-КОВИД: општините како двигатели за одржливиот развој“. Општата цел на
Прочитајте повеќе

Одржана завршна конференција во општина Гоце Делчев по проектот „Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина“

Центарот за развој на Источен плански регион на 09.07.2021 година присуствуваше на завршната конференција по проектот „Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина“ која се одржа во малата сала
Прочитајте повеќе

Реализирана ученичка екскурзија на тема „Нашето културно наследство“

Центарот за развој на Источен плански регион во периодот 05-09.07.2021 година реализираше уште една активност во рамките на проектот „Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина“. Ученичката екскурзија се
Прочитајте повеќе

Пет дена култура и традиција на општина Гоце Делчев

Со презентација на културната традиција на неврокопското фолклорно наследство, на 30.06.2021 година на летната сцена при НУЦК „Бели Мугри“ во Кочани, и официјално се означи почетокот на „Пет дена култура
Прочитајте повеќе

Отворен е првиот регионален музеј за ретки минерали во општина Пробиштип

Отворен е првиот музеј за ретки минерали во општина Пробиштип. Проектот е финансиран од Програмата за рамномерен регионален развој и ко-финансиран од општина Пробиштип, со вкупна вредност од 9.196.040,00 денари.
Прочитајте повеќе

Збогатување на туристичката понуда во Малешевијата

Успешно е реализиран проектот за уредување на Црнодолскиот водопад во туристичка населба “Рамна Река” во општина Пехчево. Проектот е финансиран преку Програмата за рамномерен регионален развој за 2020 година, со
Прочитајте повеќе

Одржана обука на тема „Дискусионен форум“ при проект „Културен мост низ вековите“

При проектот “Културен мост низ вековите” на 16.06.2021 г., во Белица, Бугарија се одржа обука на тема: “Дискусионен форум”. Настанот се одржа во Информативниот центар во Белица на кој присуствуваа
Прочитајте повеќе