Skip to content

Проекти реализирани во 2010 и 2011 година од Програмата за развој на планските региони за 2009 година

ДАТУМ

јуни 13, 2011

Категории

Согласно Одлука на Владата на Република Македонија бр. 19-6333/1 од 15 декември 2009 година за доделување на средства за финансирање на проекти за развој на планските региони за 2009 година. ( Службен весник на Република Македонија бр.150 од 17 Декември 2009 година) и Договорот за реализација на проекти во Источен плански регион склучен помеѓу МЛС – БРР и Центарот за развој на Источен плански регион од 18.12. 2009 година, во партнерство со засегнатите општини од регионот, Центарот во 2010 и 2011 година ги реализираше следните проекти:

  •        Изградба на еко патека за поврзување на с.Лесново општина Пробиштип и с.Пантелеј општина Кочани;
  •        Изработка на Физибилити Студија за изградба на мини акумулација на река Косевичка;
  •        Сигнализација и сигналитика на туристичките локалитети во микрорегионот Пијанец – Малеш;
  •        Изработка на Физибилити Студија со идејни решенија за изградба на мали акумулации во месноста Арамиска чешма;
  •        Асфалтирање на патен правец с.Пантелеј – с. Рајчани,  општина Кочани со поврзување на с.Турско Рударе, општина Пробиштип;
  •        Изградба на колекторски систем во с.Мирашинци, Општина Берово I (прва) фаза.

Првите  4(четири) проекта се целосно завршени додека проектите под реден број 5 (пет) и 6 (шест) се во завршна фаза на реализација и нивното финализирање се очекува до крајот на месец Јуни 2011 година.

 

 

                   alt                                   

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy