Skip to content

Category: Вести

Одржана Четврта Седница на Советот за развој на Источен плански регион

Советот за развој на Источен плански регион, на ден 29.03.2022 година, во општина Виница, ја одржа Четвртата Седница. На Четвртата седница беа донесени следните Одлуки: Одлука за усвојување на Годишниот
Прочитајте повеќе

Одржана „Визонерска работилница“ во Источниот плански регион

На 24.03.2022 година, во Хотел Изгрев во Штип, се одржа првиот серијал „Визонерски работилници“ за креирање Националната развојна стратегија, со цел да ја исцртаме иднината на нашата држава. Преку овие
Прочитајте повеќе

Започнаа градежните активности за изградба на фекална канализација и пречистителна станица во с. Лесново

Договорот со избраниот најповолен понудувач Кими-Ибра ЈТД Кичево за реализација на проектот „Изградба на фекална канализација во с. Лесново, општина Пробиштип (фекална канализација крак 1 и крак 2 и пречистителна
Прочитајте повеќе

Регионални форуми на заедницата

Центарот за развој на Источен плански регион го започна процесот на Регионални форуми во заедницата кој е финансиски поддржан од Министерството за локална самоуправа и Швајцарската агенција за развој и
Прочитајте повеќе

Конститутивната седница за формирање на Меѓуопштински одбор за управување со отпад во Источен плански регион

На ден 10.02.2022 година (четврток) во Општинскиот мултимедијален центар „Киро Глигоров” во Штип, се одржа Конститутивната седница за формирање на Меѓуопштински одбор за управување со отпад во Источен плански регион.
Прочитајте повеќе

Покана за јавна расправа

Во рамки на ,,ИНТЕРРЕГ – ИПА програмата за прекугранична соработка меѓу Република Бугарија и Република Северна Македонија 2021 – 2027’’ Министерството за локална самоуправа ќе одржи јавна расправа, која за
Прочитајте повеќе

Одржана конститутивна седница на Советот за социјална заштита на Источен плански регион

На ден 24.12.2021 година во ОМЦ „Киро Глигоров“ во општина Штип се одржа конститутивната седница на Советот за социјална заштита на Источен плански регион. Согласно Законот за социјална заштита, конститутивната
Прочитајте повеќе

Одржана втора седница на Советот за развој на Источен плански регион

На ден 24.12.2021 година во ОМЦ „Киро Глигоров“ во општина Штип се одржа втората седница на Советот за развој на Источен плански регион. На Седницата беше донесен акциониот план за
Прочитајте повеќе

Информативен состанок на Националната платформата за женско претприемништво

На ден 21.12.2021 година (вторник), во просториите на Центарот за развој на Источен плански регион се оддржа информативен состанок на Националната платформа за женско претприемништво. На состанокот присуствуваше  г-ѓа  Валентина
Прочитајте повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Информираме дека на ден 24.12. 2021 година (петок) во (Мултимедијален Центар „Киро Глигоров„ Штип), со почеток во 14.30 часот, ќе се одржи Конститутивна седница на Советот за социјална заштита на Источен плански регион. Советот за социјална
Прочитајте повеќе