Skip to content

ДАТУМ

февруари 26, 2014

Категории

Одржана прва работна средба во општина Гоце Делчев Р.Бугарија од проект „Вмрежување на мултимедијални центри во прекуграничниот регион“ КРЕАТИВА

Центарот за развој на Источен плански регион на 19 и 20 февруари 2014 година во општина Гоце Делчев Р. Бугарија одржа  првата работна средба од проектот “Вмрежување на мултимедијални центри во прекуграничниот регион”.

Овој проект е одобрен за финансирање на третиот повик од (ИПА) Програмата за прекугранична соработка помеѓу Р.Бугарија и Р. Македонија. Водечки партнер во проектот е Центарот за развој на Источен плански регион од Р. Македонија додека Општинскиот културен  центар “Петко Рашев Славеиков-1938” Брезница, општина Гоце Делчев, Р. Бугарија е парнерска организација.

Проектот е инфраструктурен, со буџет од 448.840,00 еур, од кои 297.540,29 еур се средства одобрени од ЕУ фондовите (ИПА) Програмата за прекугранична соработка помеѓу Р.Бугарија и Р. Македонија.

На работната средба покрај претставниците од проектните тимови присуствуваше и Градоначалникот на општина Гоце Делчев Г-дин Владимир Москов и заменик градоначалникот Г-дин Валери Сарандев, како и  Градоначалникот на Брезница Г-дин Иса Мустафа Сакали.

На работната средба е дефинирана временската динамика за имплементација на активностите во рамките на проектот и утврден терминот за одржување на двете прес конференцијии за промоција на проектот.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy