Skip to content

ДАТУМ

јуни 13, 2014

Категории

Одржана X (десетта) седница на Советот за развој на Источен плански регион

Советот за развој на Источен плански регион на 13 јуни 2014 година во општина Чешиново-Облешево, ја одржа својата X (десета) седница, последна пред почетокот на летните одмори. Наредната редовна седница ке биде закажана во месец септември во општина Карбинци. На седницата како позначајни точки по кои се расправаше беа:

 • Информацијата во врска со организацијата на настанот “Бизнис без граници” кој ќе се одржи на 23-24 јуни, во организација на Македонско-Бугарската Стопанска комора и Советот за развој на Источен плански регион,
   
 • Поднесување на Предлог-проектиод страна на општините  за искористување на грантовиод проекти финансирани од страна  на Швајцарската конфедерација:
  1. Програма за зачувување на природата во Македонија (по течението на река Брегалница),
  2. Управување со речниот слив на реката Брегалница.
   
 • Расправа во врска со отпочнувањр на втора фаза од  проектот : “Воспоставување на регионално планирање и реализација на Геограгско Информационен Систем  како предуслов за заеднички одржлив развој во општините од Источниот плански регион”- Подземен катастар.

{gallery}novosti/x_sednica:::0:0{/gallery}

{module [373]}{loadmodule related}

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy