Skip to content

Панел дискусија: „Напорната работа ткае успешна претприемачка приказна“

ДАТУМ

мај 5, 2016

Категории

Во насока на зајакнување на претприемничката мисла и претприемничките дела кај жителите на Источниот плански регион, особено кај младите лица, на 28-ми Април, 2016 година се имплементираше настан посветен на Глобалната недела на претприемништвото. На истиот учество зедоа 40тина млади лица, тековни и потенцијални претприемачи од Источниот плански регион.

Настанот го отвори Раководителката на Центарот за развој на Источен плански регион, Г-ѓа Драгица Здравева која зборуваше за можностите кои на тековните и идните претприемачи им ги нуди Центарот за развој, а од минатата година и Регионалниот Бизнис Центар за поддршка и консултативни услуги за мали и средни претпријатија во Источен плански регион. Претставникот на Програмата за развој на Обединетите Нации (УНДП) во Р. Македонија – Г-динот Драган Ристовски ги информираше учесниците за програмите и мерките кои УНДП, во соработка со Владата на Р. Македонија и релевантните Министерства, ги нуди за тековните претприемачи, но и за младите лица кои имаат желба да започнат сопствен бизнис.

Во рамки на овој настан, Г-динот Наум Барзов, од АД Баргала, Штип ги претстави почетоците на една од најуспешните компании кои функционираат на територијата на општина Штип – компанијата од областа на чевларската индустрија – АД Баргала.

Овој настан се организираше во рамките на проектот „Формирање на Бизнис центар за поддршка и консултативни услуги за мали и средни претпријатија во Источен плански регион“ кој што е технички и финансиски помогнат од страна на Министерството за локална самоуправа и Програмата за развој на Обединетите нации (UNDP).

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy