Skip to content

ДАТУМ

септември 23, 2016

Категории

Потпишување на договор за Изградба на пристапен / локален пат од регионален пат Р-601 до село Вртешка, Црква Св.Ѓорѓи

На 21-ви септември 2016 година, Центарот за развој на Источен плански регион го потпиша Договорот за Изградба на пристапен / локален пат од регионален пат Р-601 до село Вртешка, Црква Св.Ѓорѓи (планинарски дом Вртешка) ФАЗА 1 (од ст.0+000.00 до 1+300.00).

Средствата потребни за реализација на овој Договорот се обезбедени од Буџетот на РМ, за доделување на средства за финансирање на проекти за развој на планските региони во 2016 г.,за кои средства помеѓу Министерството за Локална Самоуправа – Биро за регионален развој и Центароте склучен Договор за реализација на проекти во Источен плански регион и од Буџетот на општина Карбинци.

Фирмата која ќе работи на Изградба на пристапен / локален пат од регионален пат Р-601 до село Вртешка, Црква Св.Ѓорѓи (планинарски дом Вртешка) ФАЗА 1 (од ст.0+000.00 до 1+300.00)е Друштво за транспорт, градежништво и трговија ВАТО ДОО Студеничани– Скопје.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy