Skip to content

Одржана (XXVIII) Дваесет и осмата Седница на Советот за развој на Источен плански регион

ДАТУМ

ноември 28, 2016

Категории

Советот за развој на Источен плански регион на ден 16.11.2016година (среда) во општина Делчево, ја одржа својата (XXVIII) Дваесет и осма Седница. Една од  позначајнитеточки на седницата беше точката за усвојување на „Годишна листа на предлог-проекти за развој на Источен плански регион за 2017 година“.

Членовите на Советот за развој на Источен плански регион ја изгласаа Годишната листа на предлог-проекти која се состои од следните 4 (четири) проекти:

  1. Изградба на Регионален Етно парк во с.Зрновци;
  2. Реконструкција  на куќа во Ново Село во стара македонска архитектура;
  3. Изградба на парк на историски локалитет “Свиланово”;
  4. Реставрација на историски објект-Куќата на Ќазим бег во Виница; 

 

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy