Skip to content

Организирано велосипедско родео „Вело родео 2017“ во ОУ „Раде Кратовче“ во Општина Кочани

ДАТУМ

мај 31, 2017

Категории

На ден 25 мај 2017 година на терените на ОУ “Раде Кратовче” во Општина Кочани се оддржа велосипедско родео во организација на Здружението за заштита и унапредување на животната средина и промовирање на концептот “Еко-Логик” од Скопје,

Училишниот спортски клуб “Тркало” од ОУ “Раде Кратовче” од Кочани и Центарот за развој на Источен плански регион. На настанот учество зедоа 10 (десет) основни училишта од регионот. Со реализацијата на проектот се изработени повеќе игри од страна на „Еко Логик“ со цел децата да научат повеќе за велосипедот како превозно средство.

Исто така се промовираше велосипедот како средство за транспорт како и бенефитите од користење на истиот. Имаше повеќе од 15 различни вежби изработени од тимот на „Еко логик“ и од партнерите, ОУ „Раде Кратовче“, Центарот за развој на Источен плански регион и останати компании.

Во проектот учествуваат околу 100-тина ученици од V до VII одделение од основните училишта во состав на Источниот плански регион.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy