Skip to content

Одржана Осма свечена седница на Совет за развој на Источен плански регион

ДАТУМ

декември 27, 2018

Категории

На ден 26.12.2018 година се одржа Осмата свечена седница на Советот за развој на Источен плански регион во општина Чешиново-Облешево.

На Седницата се усвои Финансискиот план на Центарот за развој на источен плански регион за 2019 година и се донесе годишниот Акционен план за 2019 година за спроведување на Програмата за развој на Источниот плански регион 2015-2019.

Планираните активности за 2019 година предвидуваат зголемување на бројот на проекти кои ќе се реализираат низ целиот Источен плански регион, од кои 90% претставуваат капитални инвестиции.

  

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy