Skip to content

ДАТУМ

март 31, 2021

Категории

Одржана дваесет и првата седница на Советот за развој на Источен плански регион

На ден 31.03.2021 година на виртуелната платформа ZOOM се одржа дваесет и првата седница на Советот за развој на Источен плански регион.

На Седницата беа присутни градоначалниците од Источниот плански регион, министерот за локална самоуправа г-дин Горан Милевски, директорот на Бирото за регионален развој г-дин Рамиз Реџепи, заменик министерот за локална самоуправа г-дин Зоран Димитровски и државниот секретар при Министерството за локална самоуправа г-дин Кирил Парталов.

На седницата беше дискутиран новиот Закон за рамномерен регионален развој и промените во однос на стариот Закон, како и можностите кои што ќе ги имаат општините и Центрите за развој на планските региони за реализација на проекти преку различните Програми предвидени со новата законска регулатива.

Воедно, беа усвоени и годишните извештаи за работата на Центарот за развој на Источен плански регион за 2020 година и за реализацијата на Програмата за развој на Источниот плански регион, како и годишната сметка на Центарот за развој на Источен плански регион и потсметките на проектите. 

Галерија

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy