Skip to content

ДАТУМ

април 30, 2021

Категории

Реализирани серија обуки за одржливо искористување на културата за развој на туризам

Центарот за развој на Источен плански регион во периодот април-мај 2021 година во рамки на проектот „Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина“ организираше серија на обуки за одржливо искористување на културата за развој на туризам. Обуките се организираа заедно со партнерите од општина Гоце Делчев од Р. Бугарија и се фокусираа на зајакнување на капацитетите на локалните самоуправи и културните институции од Источниот регион за креирање на интегрирана туристичка понуда со соодветна интерпретација на културното наследство. Обуките беа организирани во две сесии по два дена, со интерактивна работа, согласно сите здравствени протоколи и мерки, на комбиниран начин на работа со физичко присуство и виртуелни комуникациски средства, на кои учество земаа вкупно 40тина учесници од прекуграничниот регион. Проектот „Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина“ е финансиран од Европската Унија преку ИНТЕРРЕГ ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија – Македонија.

Галерија

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy