Skip to content

ДАТУМ

јули 1, 2021

Категории

Советот за развој на Источен плански регион на ден 29.06.2021 година, ја одржа својата Дваесет и трета Седница

На седницата се донесе Одлука за преотстапување на дограден и реконструиран објект ,,Дом за стари лица – Берово“. Се донесе и нов Деловник за работа на Советот за развој на Источен плански регион согласно новиот Закон за рамномерен регионален развој. Исто така се дискутираше и за обврската на Советите на општините за донесување на Одлука за изменување и дополнување [усогласување со Законот за рамномерен регионален развој („Службен весник на РСМ“ бр.24/2021)] на Одлуката за основање на Центар за развој на Источниот плански регион и донесување на Пречистен текст на Одлуката за основање, која обврска произлезе од новиот Закон за рамномерен регионален развој.

Галерија

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy