Skip to content

ДАТУМ

јуни 30, 2021

Категории

Отворен е првиот регионален музеј за ретки минерали во општина Пробиштип

Отворен е првиот музеј за ретки минерали во општина Пробиштип. Проектот е финансиран од Програмата за рамномерен регионален развој и ко-финансиран од општина Пробиштип, со вкупна вредност од 9.196.040,00 денари. Музејот во форма на кристал е со површина од 108 м2, во него се изложени над 250 минерали, соберени во текот на повеќе децении од Осоговскиот масив и пошироко од регионот. Со реализацијата на проектот даваме придонес во презентација на автентичноста, уникатноста и вредноста на минералите, како природно наследство, непроценливо и значајно за регионот. Источниот плански регион од денес има збогатување на регионалната туристичка понуда, која нема да ги остави рамнодушни посетителите.

Галерија

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy