Skip to content

ДАТУМ

декември 20, 2021

Категории

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Информираме дека на ден 24.12. 2021 година (петок) во (Мултимедијален Центар „Киро Глигоров„ Штип), со почеток во 14.30 часот, ќе се одржи Конститутивна седница на Советот за социјална заштита на Источен плански регион.

Советот за социјална заштита на Источен плански регион го сочинуваат сите градоначалници на единиците за локална самоуправа што влегуваат во состав на планскиот регион и сите директори на центрите за социјална работа, од општина на подрачјето на планскиот регион.

На Конститутивната Седница ќе се расправа по следниов:

ПРЕДЛОГ ДНЕВЕН РЕД
за работа на конститутивната седница на
Советот за социјална заштита на Источен плански регион

  1. Конституирање на Советот за социјална заштита на Источен плански регион
  2. Предлог Деловник за работа на Советот за социјална заштита на Источен плански регион
  3. Избор на Претседател на Советот за социјална заштита на Источен плански регион
  4. Предлог за потребата од развивање на социјални услуги во планскиот регион, видот и начинот на воспоставување на услугите

Со почит,

Центар за развој на Источен плански регион 

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy