Skip to content

ДАТУМ

јули 7, 2022

Категории

Потпишан Договор во Струмица за пристапен земјоделски пат

На ден 07.07.2022 година беше потпишан Договор за пристапен земјоделски пат во Делчево , со кој од страна на МЗШВ преку Центарот за развој на ИПР на Општина Делчево ѝ се доделени 1,85 милиони денари за рехабилитација на земјоделски пат во месноста Долни Бавчи. Патот е во должина од 1000 метри и води од мостот на ул. „Индустриска“ покрај реката Брегалница во месноста Долни Бавчи. Ова значи дека земјоделците во месноста Долни Бавчи ќе добијат соодветна патна инфраструктура, полесен пристап до земјоделските површини или до нивните објекти.Сведоци бевме дека при поројни дождови беше оневозможено движењето со возила и со земјоделска механизација до земјоделското земјиште на овој терен и сега го решаваме овој проблем.  

Галерија

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy