Skip to content

Потпишан договор за Осветлување на дел од магистрален пат А3

ДАТУМ

јули 19, 2022

Категории

На 13.07.2022 година, во просториите на општина Македонска Каменица, се потпиша Договор за реализација на проектот „Осветлување на дел од магистрален пат А3 кој поминува низ Македонска Каменица“ помеѓу Центарот за развој на Источен плански регион и ДТПР Елмонд Електро ДОО – Скопје.

Вкупната вредност на проектот е 6.179.973,55 денари.

Средстсвата за реализација на проектот се обезбедени од Програмата за финансирање на проекти за развој на планските регион за 2021 година со индикативно планирани средства за 2022 година, како и кофинансирање од општина Македонска Каменица.

Со реализација на проектот ќе бидат поставени 56 светилки, со што ќе се зголеми видливоста на патот а со самото тоа ќе се зголеми и безбедноста во сообраќајот.

Предвидено е реализацијата на проектот да трае 4 месеци.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy