Skip to content

Category: Реализирани проекти

Истражувања и подготовка на досие за апликација на геопарк Лесново за членство во Глобалната мрежа на геопаркови при УНЕСКО

Име на проектот: Истражувања и подготовка на досие за апликација на геопарк Лесново за членство во Глобалната мрежа на геопаркови при УНЕСКО Партнери: Фармахем, Универзитет „Гоце Делчев“, Општина Пробиштип, Општина
Прочитајте повеќе

Подобрување на руралната патна инфраструктура преку изградба на пристапни патишта во подрачјата со земјоделска дејност и обработлива површина во ИПР – Зрновци – Чешиново – Облешево (селски патишта)

Име на проектот: „Подобрување на руралната патна инфраструктура преку изградба на пристапни патишта во подрачјата со земјоделска дејност и обработлива површина во Источен плански регион“ општините Чешиново – Облешево и
Прочитајте повеќе

Подобра инфраструктура за подобри услуги – Креирање на сообраќајно решение за надминување на сообраќајниот метеж во Источен плански регион

Име на проектот: Подобра инфраструктура за подобри услуги – Креирање на сообраќајно решение за надминување на сообраќајниот метеж во Источен плански регион Партнери: Општина Штип Финансирани од: Министерство за локална
Прочитајте повеќе

Заштита на животната средина преку изградба на систем за третман на отпадни води

Име на проектот: Проект Заштита на животната средина преку изградба на систем за третман на отпадни води Партнери: Општина Чешиново – Облешево Финансирани од: Министерство за локална самоуправа – Биро
Прочитајте повеќе

Изградба на регионален туристичко-научен музеј за ретки минерали

Име на проектот: Проект Изградба на регионален туристичко-научен музеј за ретки минерали Партнери: општина Штип, oпштина Кочани, општина Делчево Финансирани од: Министерство за локална самоуправа – Биро за регионален развој
Прочитајте повеќе

Проект „Здрави деца – сигурна иднина

Име на проектот: Проект „Здрави деца – сигурна иднина Партнери: општина Штип, oпштина Кочани, општина Делчево Финансирани од: општина Штип, oпштина Кочани, општина Делчево Буџет на проектот во денари: 2.137.909,00
Прочитајте повеќе

Реконструкција на ски лифтовите на Пониква

Име на проектот: Реконструкција на ски лифтовите на Пониква Партнери: општина Кочани Финансирани од: Министерството за локална самоуправа и Швајцарската агенција Буџет на проектот во денари: 5.651.492,00 денари со вклучен
Прочитајте повеќе

Доградба и реконструкција на Дом за стари лица – Берово

Име на проектот: Доградба и реконструкција на Дом за стари лица – Берово Партнери: општина Берово Финансирани од: Министерството за локална самоуправа и Швајцарската агенција за развој и соработка Буџет
Прочитајте повеќе

Набавка со транспорт и монтажа на агрометеоролошки станици за заштита на земјоделските култури и животната средина во Источниот плански регион

Име на проектот: Набавка со транспорт и монтажа на агрометеоролошки станици за заштита на земјоделските култури и животната средина во Источниот плански регион Партнери: 11 oпштини од ИПР Финансирани од:
Прочитајте повеќе

Партерно уредување со поставување на урбана опрема на Црнодолски водопади –

Име на проектот: Партерно уредување со поставување на урбана опрема на Црнодолски водопади – Партнери: Општина Пехчево Финансирани од: Министерство за локална самоуправа – Биро за регионален развој, Општина Пехчево
Прочитајте повеќе