Skip to content

ДАТУМ

јули 6, 2009

Категории

Четврта Седница на Советот за развој на Источен плански регион

altНа 06.07.2009 година во мотел „Слив“-Виница, Советот за развој на Источен плански регион, ја одржа својата четврта Седница.
Главна точка на дневен ред беше расправата по можни Предлог-проекти поднесени од страна на Центарот за развој на Источен плански регион и Единиците на Локална Самоуправа, со цел определување приоритети кои би биле предмет на понатамошна разработка и имплементација.

На Седницата се изнесоа доста конструктивни предлози за Предлог-проекти, кои се од битно значење за  развој на регионот. Развојот на регионот може да се постигне единствено со студиозен пристап во решавањето и утврдувањето на приоритетите, но не на краток рок, туку долгорочно.
Оваа цел единствено може да се постигне преку согледување и анализирање на реалната состојба во регионот, што беше заедничка констатација на сите Градоначалници од Источниот плански регион.

{module [373]}{loadmodule related}

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy