Skip to content

Работна посета на Градоначалниците од Источниот и Југоисточниот плански регион на Р. Германија

ДАТУМ

јули 18, 2009

Категории

 

altОд 21 до 27 јуни 2009 година, Градоначалниците од Источниот  и Југоисточниот плански регион остварија студиско патување во Република Германија во  регионот на Саксонија.
Со посета на Единици на Локална Самоуправа,  компании од бизнис секторот,  инститиуции на локално и регионално ниво, Градоначалниците имаа прилика да се запознаат со добри практики, кои би можеле да се имплементираат и во наши услови.

Студиското патување Градоначалниците го искористија и за размена на искуства и идеи, од значење за локалниот и регионалниот развој.
Остварена е посета на регионот Chemnitz/Zwickau, општините Nebelschutz и Zittau, како и административната област   Vogtland.
Студиските патувања од ваков тип се  доста корисни во планирањето на регионалниот развој и имплементацијата на проекти, имајќи  во предвид дека Германија е водечка земја во регионалниот развој во рамките на Европската унија.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy