Skip to content

ДАТУМ

јануари 29, 2010

Категории

Потпишан договор за изработка на Студија за искористување на потенцијалите на биомаса во Источниот плански регион

altПо објавениот оглас за доделување на договор за јавна набавка за изработка на „Студија за искористување на потенцијалите на биомасата за производство на енергија во Источниот плански регион“ се јавија повеќе консултантски куќи. По спроведената постапка Комисијата за најповолна ја избра понудата на „ЕМС Темос“ од Скопје.

Како резултат на тоа на 11.01.2010 година во Штип, раководителот на Центарот за развој на Источен плански регион Г-ѓа Драгица Здравева и управителот на „ЕМС Темос“, Г-дин Слободан Чуковски го потпишаа Договорот altза изработка на гореспоменатата Студија.
Со изработката на оваа Студија ќе бидат дефинирани потенцијалните количини на биомаса која би можела да се користи за производство на различни видови енергија и ќе се добие преглед на постојната состојба во регионот во оваа област. Студијата ќе даде преглед на сите можни технологии за искористување на биомасата за производство на различни видови енергија со препорака кој  е најадекватна за регионот. Истата треба да ги дефинира најпогодните локации за изградба на производствени капацитети според вид и економска исплатливост.
 

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy