Skip to content

ДАТУМ

јануари 29, 2010

Категории

Договор за реализација на проекти

Центарот за развој на Источниот плански регион застапуван од Раководителот Г-ѓа Драгица Здравева и Министерството за локална самоуправа – Биро за регионален развој застапуван од директорот Г-дин Џемаил Ељмази на 18 декември 2009 година потпишаа договор за реализација на проекти во Источниот плански регион. Средствата се обезбедени од Буџетот на Република Македонија за 2009 година и тоа од потпрограмите „За Атрактивни плански региони“ и „Рамномерен регионален развој“.  Предмет на овој договор  е рализација на девет  проекти во Источниот плански регион и тоа:
1.    Изработка на главен проект за изградба на поврзувачки пат на Осоговските планини кој ќе ги поврзува општините Македонска Каменица, Кочани, Пробиштип, Кратово и Крива Паланка;
2.    Изработка на физибилити Студија со идејни проекти за изградба на мали акумулации во месноста Арамиска чешма, Кочани;
3.    Сигнализација и сигналитика на туристичките локалитетиво микрорегионот Пијанец-Малеш;
4.    Изготвување на техничка документација за патниот правец с. Видовиште – с. Теранци – с. Кучичино – с. Борилчево – с. Аргулица;
5.    Изработка на основен изведбен проект за пречистителна станица за фекални води за с. Зрновци;
6.    Изработка на физибилити Стидија и урбанистички проект за изградба на мини акумулац ија на река Косевичка;
7.    Изградба на еко патека за поврзување на с. Лесново и с. Пантелеј;
8.    Изградба на колекторски систем во с. Митрашинци – Берово
9.    Асфалтирање на патен правец с. Пантелеј – с. Рајчани со поврзување со с. Турско Рударе
   Вкупните средства кои се доделени за реализација на овие проекти се 20.831.958,00 денари. Носител на реализација на проектите е Центарот за развој на Источниот плански регион.
 

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy