Skip to content

ДАТУМ

јули 2, 2010

Категории

XIII (тринаесеттата) редовна Седница на Советот за развој на Источниот плански регион

altНа 02.07.2010 година ( петок ) во општина Радовиш се одржа XIII (тринаесеттата) редовна Седница на Советот за развој на Источниот плански регион со следниот Дневен ред:

 –    Усвојување на Записникот од XII (дванаесеттата) Седница на Советот за развој на Источниот плански регион;
–    Презентација на Нацрт верзијата на проектот:”Студија за можности за регулација на река Брегалница (мини акумулации, брани, каскади)”;
–    Извештај за спроведени активности за изработка на “Студија за одржлив развој на органското земјоделско производство во Источниот плански регион”, I и II (прв и  втор);
–    Информација за објавените огласи за јавни набавки заради реализирање на Проектите за развој на Источниот плански регион за 2009 година;
–    Информација за реализацијата на Договорот за кофинансирање на Центарот за развој на Источен плански регион за  2010 година;
–    Разно.
На Седница е предадена Нацрт верзијата на проектот: ”Студија за можности за регулација на река Брегалница (мини акумулации, брани, каскади)”, со заклучок истата да биде разгледана од стручните служби во општините  и забелешки по истата да бидат доставени до Центарот за развој на Источниот плански регион. Пристигнатите забелешки Центарот треба да ги достави до изработувачот на Студијата, URC-Урбан Рурал Консалтинг Скопјe, до крајот на август 2010 година.

altВо продолжение на одвоените седници на Советите за развој на  Источниот и Југоисточниот плански регион,  се одржа  XVIII (осумнаесеттото) „Регионално Собрание на Градоначалници од Брегалничко – Струмичкиот Регион” со следниот  дневен ред:
–    Усвојување на записникот од XVII (седумнаесеттото) „Регионално Собрание на Градоначалници од Брегалничко  –           Струмичкиот Регион”, одржано  во  општина Пехчево на 28.09.2009 година;
–    Информација од промотивниот настан за Патеката на Железната Завеса (ICT) ;
–    Информација за имплементацијата на 2 проекти поднесени од страна на Центрите за РР до ГТЗ РЕД;
–    Информација од промотивните денови на регионите во Скопје;alt
–    Резултати од 2те работилници за „Регионален Маркетинг“ за Источен и Југоисточен плански регион;
–    Следни активности во врска со проектот Патеката на Железната Завеса (ICT);
–    Студиско патување на Градоначалниците и Раководителите од Источниот и Југоисточниот плански регион во прекуграничниот регион во Бугарија;
–    Разно.

{module [373]}{loadmodule related}

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy