Skip to content

Семинар за Европски стандарди и деловна соработка од проектот „Прекугранично бизнис вмрежување за оддржлив раст”

ДАТУМ

јануари 25, 2012

Категории

altЦентарот за Развој на Источен Плански РегионШтип, на 27 Декември, 2011 година, (вторник) во хотел ИЗГРЕВ, Штип, организираше:

Семинар за Европски стандарди и деловна соработка

(Република Македонија – Република Бугарија)

 Од проектот: Прекугранично бизнис вмрежување за оддржлив раст, 2007CB16IPO007-2009-1-12, проект финансиран од ИПА, Програма за прекугранична соработка помеѓу Република Бугарија и Република Македонија 20072013, CCI Number 2007CB16IPO007.

 Основната цел на семинарот беше да се презентираalt Политиката на Европска Унија за Малите и средни претпријатија, МСП и деловна соработка во ЕУ контекст како и што треба да се превземе за да бидеме подготвени за ЕУ и предуслови за конкурентност.

На овој семинар присуствуваа претставници од малите и средни претпријатија од Источниот плански регион, како и претставници од партнерот на овој проект, Здружение Бизнис Информативен и Консултантски Центар – Сандански, Р. Бугарија. 

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy