Skip to content

ДАТУМ

март 28, 2014

Категории

Одржана VIII (осма) седница на Советот за развој на Источен плански регион

Советот за развој на Источен плански регион на ден 28.03.2014 година, во општина Берово, ја одржа својата VIII(осма) седница. На седницата како позначајни точки по кои се расправаше беа:

  • Усвојување на Годишниот Извештај за работењето на Центарот за развој на Источен плански регион за 2013 година
  • Усвојување на завршната сметка на Центарот за развој на Источен плански регион за 2013 годинa
  • Усвојување на завршната сметка на проектот ,,Прекугранична образовна мрежа за деца со посебни потреби – SINET” за 2013 година
  • Усвојување на завршната сметка на проектот,,Преземање технологии, знаења и искуства во собирање, чување, одржување и анализирање на општински и останати јавни податоци – воспоставување на регионално планирање и реализација на ГИС, како предуслов за воспоставување на заеднички одржлив развој на општините, дел од ИПР”за 2013 годинa
  • Усвојување на завршната сметка на проектот,,Програма за зачувување на природата во Македонија”за 2013 година
  • Усвојување на завршната сметка на проектот ,,Промоција и заштита на биодиверзитетот на Малешевските планини”за 2013 година

{module [373]}{loadmodule related}

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy