Skip to content

ДАТУМ

октомври 3, 2014

Категории

Одржана XI (единаесетта) седница на Советот за развој на Источен плански регион

Советот за развој на Источен плански регион на ден 03.10.2014година, во општина Зрновци, ја одржа својата XI(единаесетта) седница. На седницата како позначајни точки по кои се расправаше беа:

  • Утврдување на стратешки области за развој во Источниот плански регион 2015-2019
  • Информација за проширување на функциите на Центарот за развој во насока на спроведување на активности/услуги за поддршка на приватниот сектор
  • Информација за степенот на реализација на проекти во 2014 година, финансирани од МЛС/БРР, ГИЗ РЕД и ИПА – Програма за прекугранична соработка со Р.Бугаријa
  • Проект ,,Преземање технологии, знаења и искуства во собирање, чување, одржување и анализирање на општински и останати јавни податоци – воспоставување на регионално планирање и реализација на ГИС, како предуслов за воспоставување на заеднички одржлив развој на општините, дел од ИПР”
    – Надоградба на Проектот- II (втора фаза);
  • Презентација на Проектот:Справување со недостапност на широкопојасен интернет во руралните средини во Југоисточна Европа преку модел на ЈПП (PPP4Broadbend)
  • Информација во врска со одржување на Регионално Собрание на Источен и Југоисточен плански регион за ден 21.10.2014 година во Дојран

{gallery}novosti/2014.10.03:::0:0{/gallery}

{module [373]}{loadmodule related}

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy