Skip to content

SEEMORE Central European Transfer Seminar

ДАТУМ

октомври 30, 2014

Категории

Претставници од 16 туристички дестинации во 7 земји: Лече и Тирана (Албанија); Тузла и Бања Лука (Босна и Херцеговина); Софија (Бугарија); Задар и Видин (Хрватска); Штип и Охрид (Македонија); Бау и Букурешт (Романија);  Нови Сад, Сремски Карловци, Аранџеловац и Белград (Србија) на 30ти Октомври земаа учевство на вториот SEEMORE Central European Transfer Seminar.

Семинарот беше организиран од страна на CEI во рамките на проект SEEMORE ( Оддржлива енергетска ефикасност мобилна опција во туристичките региони во Европа).

SEEMORE има за цел подобрување на употребата на оддржливи начини на транспорт од страна на туристите како и  да се вреднува трансферот на најдобрите практики и успешни пристапи развиени во рамки на проектот и други  туристички дестинации. За време на настанот, претставници од регионите Варна (Бугарија) и Лимасол (Кипар) SEEMORE претставија нови мерки развиени во рамките на проектот, како што се одржлива мобилност  на туристички водичи, насочени кампањи за подигање и специфични програми за соработка со хотели и други заинтересирани страни од од областа на  туризмот.

На Семинарот своја презентација имаше и Александар Николов – претставник од Центарот за развој на Источен плански регион за сегашната состојба и можностите за оддржлив начин на транспорт во микрорегион Пијанец-Малеш, што резултираше со  идна соработка и настап пред европските фондови со дел од учесниците на семинарот.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy