Skip to content

Month: јули 2015

Одржана XVII (седумнаесеттата) седница на Советот за развој на Источен плански регион

Советот за развој на Источен плански регион на ден 02.06.2015 година, во општина Пробиштип, ја одржа својата XVII (седумнаесетта) седница. На седницата позначајни точкипо коисе расправаше беа: Усвојување на Листа
Прочитајте повеќе

ЈАВЕН ПОВИК (реф.бр. 02/2015)

(ЈАВЕН ПОВИК (реф.бр. 02/2015) ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПОСТАПКА ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДОГОВОР ЗА НАБАВКА НА РАБОТИ: САНАЦИЈА И ДИСЛОКАЦИЈА НА ДЕСЕН КОЛЕКТОР ВО СЕЛО ОРИЗАРИ – ОПШТИНА КОЧАНИ Преземете ја
Прочитајте повеќе

Работилница за “Стратешко планирање на кластер Креатива”

Една од активностите на проектот Вмрежување на мултимедијални центри во прекуграничниот регион е зајакнување на капацитетите на членовите на кластерот за креативна индустрија „КРЕАТИВА“ и изработка на Стратегија за развој на кластерот. Работилницата  се одржа на 25-26. Јуни 2015 година во хотел Изгрев во Штип. 

Прочитајте повеќе