Skip to content

Започнување со реализација на проектот „Со младите во заедничка зелена иднина“

ДАТУМ

септември 29, 2018

Категории

На 20 септември 2018 година во просториите на Општина Штип се потпиша договорот со избраниот најповолен понудувач Вардарградба – Скопје за реализација на проектот „Со младите во заедничка зелена иднина“.

Договорот за изградба на детската градинка во населба Сењак, раководителот на Центарот и управителот на Вардарградба го потпишаа во присуство на градоначалникот на општина Штип Благој Бочварски.

По потпишувањето на договорот, на 28 септември 2018 година беше извршено воведување во работа од страна на овластената фирма која ќе го врши надзорот над изградбата, со што и официјално започнаа градежните активности со рок за изведување на работите од околу една година.

Детската градинка ќе се состои од две крила кои што ќе обезбедат услови за сместување на 200 деца, на површина од  1500м2

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy