Skip to content

Отворање на Туристичко информативен центар „Пониква“

ДАТУМ

октомври 1, 2018

Категории

На 29 септември 2018 година, во рамки на манифестацијата „Денови на оризот“ во општина Кочани, и официјално започна со работа туристичкиот информативен центар „Пониква“.

Главната цел на туристичкиот информативен центар е да нуди што поголема достапност на информации за локалитетот и за Спортско-рекреативниот центар „Пониква“, но и да промовира зачувана и унапредена животна средина, одржливо користење на енергијата, развој на различни видови туризам, како и да ги зајакнува институционалните и човечките капацитети за развој на туризмот во целиот Источен регион.

Проектот е реализиран во рамки на Програмата за зачувување на природата во Македонија, проект на Швајцарската агенција за развој и соработка и Владата на Швајцарија.

На свеченото отворање на туристичкиот информативен центар „Пониква“ присуствуваа амбасадорот на Европската Унија во Република Македонија н.е. г-дин Самуил Жбогар, заменик амбасадорот на Швајцарија г-дин Стефане Томажијан, министерот за локална самоуправа г-дин Сухејл Фазлиу, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство г-дин Љупчо Николовски и директорот на Бирото за регионален развој г-дин Рамиз Реџепи.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy