Skip to content

Мониторинг на проект „Старите вековни дрвја во Малеш и Пијанец“

ДАТУМ

октомври 17, 2018

Категории

На 16 октомври 2018 година претставници од Центарот за развој на Источен плански регион и националниот координатор Фармахем од Скопје извршија мониторинг на активностите кои што се во фаза на реализација во рамки на проектот „Старите вековни дрвја во Малеш и Пијанец“.

Проектот се спроведува во рамки на Програмата за зачувување на природата во Македонија – фаза 2, финансирана од страна на Швајцарската Агенција за развој и соработка.

Целта на проектот е поголема промоција на старите вековни дрвја на територијата на Малеш и Пијанец преку нивна заштита и доближување на нивните високи природни вредности до сите заинтересирани лица.

Преку реализацијата на овој проект ќе се изврши идентификација, промоција и зачувување на старите вековни дрвја  во  регионите Малеш и Пијанец и вклучување на природните вредности во туристичките атракции и понуди на општините Берово, Пехчево и Делчево, како уникатна туристичка понуда.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy