Skip to content

Потпишан Меморандум за соработка со „Еко свест“

ДАТУМ

ноември 5, 2018

Категории

На 05 ноември 2018 година во просториите на Центарот за развој на Источен плански регион се потпиша Меморандум за соработка со Центарот за истражување и информирање за животната средина „Еко-Свест“ од Скопје за проектот „Да зборуваме за климатските промени“.

Проектот има за цел да го зајакне влијанието на локалните и националните граѓански организации преку воспоставување на коалиција за климатски промени на национално ниво, како и подигнување на свеста за важноста на приспособувањето на климатските промени.

Со потпишувањето на овој Меморандум за соработка ќе се овозможи создавање на услови за промовирање и пошироко прифаќање на прашањата поврзани со климата и климатските промени, како и со животната средина воопшто во целиот Источен плански регион.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy