Skip to content

Потпишан договор за реализација на проект „Изградба, уредување и осветлување на пешачко-велосипедска патека на река Брегалница во Берово“

ДАТУМ

јули 9, 2019

Категории

На 8 јули 2019 година во Салата на Советот на општина Берово се потпиша договорот со избраниот најповолен понудувач Градежник ИНГ ДООЕЛ Берово за реализација на проектот „Изградба, уредување и осветлување на пешачко-велосипедска патека на река Брегалница во Берово“.

Договорот за реализацијата на проектот во општина Берово, раководителот на Центарот го потпиша во присуство на градоначалникот на општина Берово Звонко Пекевски.

Проектот е во вредност од околу 7 милиони денари и ќе се реализира со финансиски средства обезбедени преку Програмата за рамномерен регионален развој за 2019 година, како и со дополнително кофинансирање од страна на Општина Берово.

Со реализацијата на проектот ќе се уредат и осветлат пешачки патеки со кои ќе се овозможи подобар пристап на луѓето. Овој проект ќе придонесе за збогатување на туристичката понуда и нов инпут во развојот и стратешките определби на Берово како препознатливо туристичко место.

Крајниот рок за реализација на проектот е заклучно до месец октомври 2019 година.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy