Skip to content

Одржана работилница „Основни принципи и компоненти на еко туризмот“

ДАТУМ

јули 10, 2019

Категории

Центарот за развој на Источен плански регион продолжува со реализација на активности поддржани од Програмата за зачувување на природата во Македонија, проект на Швајцарската агенција за развој и соработка.

На 09 јули 2019 година во просториите на Домот на културата „Злетовски рудар“ во Пробиштип во рамки на Координативното тело за развој на туризмот во Источен плански регион се одржа работилница за „Основни принципи и компоненти на еко туризмот“.

Експертската поддршка беше обезбедена од страна на Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип, со тоа што фокусот беше поставен кон дефинирање на терминот за „еко туризам“ и разбирање на принципите и компонентите преку кои функционира еко туризмот во светски рамки.

Работилницата се реализираше со цел да се зајакнат капацитетите на вработените во локалните самоуправи и општествено-ранливите категории во рамките на Источниот плански регион.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy