Skip to content

Одржана обука за македонски корисници на грантови од Вториот повик на ИНТЕРРЕГ-ИПА Програмата за прекугранична соработка со Република Бугарија

ДАТУМ

јули 19, 2019

Категории

На ден 18.07.2019 година во Општинскиот мултимедијален центар „Киро Глигоров“ во Штип се одржа обука за македонски корисници на грантови од Вториот повик на ИНТЕРРЕГ-ИПА Програмата за прекугранична соработка со Република Бугарија.

Обуката беше одржана од страна на претставници од Заедничкиот секретаријат за реализација на програмата под Ќустендил и Струмица на која детално се презентираа правилата за реализацијата на проектите, како и најчесто направените грешки од досегашното искуство и препораки за нивно надминување.

На обуката беа присутни околу 40-тина претставници од голем број на општини, невладини организации и Центрите за развој на трите плански региони Источен, Југоисточен и Североисточен кои ги поминаа строгите критериуми за селекција и се здобија со право да реализираат проекти.

Центарот за развој на Источен плански регион како водечки партнер потпиша договор за реализација на проект за реконструкција на Мултикултурниот центар во Кочани во вредност од над 19 милиони денари.

Центарот за развој на Источен плански регион обезбеди и техничка помош при подготовката на проектната апликација на ЈЗУ Клиничка Болница во Штип за реконструкција на Инфективното одделение во вредност од над 12 милиони денари.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy