Skip to content

Одржана десетта седница на Совет за развој на Источен плански регион

ДАТУМ

јули 18, 2019

Категории

На ден 17.07.2019 година се одржа десеттата седница на Советот за развој на Источен плански регион во општина Зрновци.

На Седницата беа презентирани проектите кои што се во фаза на реализација во текот на 2019 година, како и договорите за проекти кои што допрва треба да бидат потпишани и за кои ќе следува процесот на имплементација.

Советот за развој на Источен плански регион беше информиран од страна на координаторот на проектот при Македонското еколошко друштво во врска со изработената Студија за прогласување на Осогово за заштитено подрачје.

Претставник од страна на Програмата за зачувување на природата во Северна Македонија  – фаза 2 го информираше Советот за развој на Источен плански регион за напредокот на компонентата за номинација на Лесново за член на Глобалната мрежа на геопаркови при УНЕСКО.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy