Skip to content

Потпишан Договор за заедничка реализација на проект „Изградба на регионален туристичко-научен музеј за ретки минерали“

ДАТУМ

јули 30, 2019

Категории

На 29 јули 2019 година во просториите на Општина Пробиштип раководителот на Центарот за развој на Источен плански регион и градоначалникот на општина Пробиштип потпишаа Договор за заедничка реализација на проектот „Изградба на регионален туристичко-научен музеј за ретки минерали“.

Проектот е во вредност од над 12 милиони денари и ќе се реализира со финансиски средства обезбедени преку Програмата за рамномерен регионален развој за 2019 година во висина од над 7.600.000 денари, како и со дополнително кофинансирање од страна на Општина Пробиштип со средства од приближно 5.000.000 денари.

Со реализацијата на проектот ќе се изгради минералошка збирка на 160 м2 во која ќе бидат поставени сите експонати во делот на минералите, поточно она по што е позната општина Пробиштип.

Во тек е постапката за јавна набавка на економски оператор, а крајниот рок за реализација на проектот е заклучно до месец мај 2020 година.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy