Skip to content

Потпишан Договор за соработка помеѓу Министерството за локална самоуправа и единиците на локалната самоуправа од Источниот плански регион

ДАТУМ

јули 28, 2019

Категории

На 24 јули 2019 година во просториите на Општина Штип се потпиша Договорот за соработка за 2019 година помеѓу Министерството за локална самоуправа и единиците на локалната самоуправа од  Источниот плански регион, основачи на Центарот за развој на Источен плански регион.

Со Договорот се утврдија активностите и задачите на Центарот за развој на Источниот плански регион за 2019 година, износот и начинот на исплата на средствата за реализација на утврдените активности и задачи, како и начинот и роковите за нивна реализација.

За 2019 година, согласно Договорот, Центарот за развој на Источен плански регион ќе имплементира 4 проекти кои се во согласност со стратешките цели од Програмата за развој на планскиот регион: „Збогатување на туристичка понуда со изградба, уредување и осветлување на пешачко-велосипедска патека на река Брегалница“ во општина Берово, „Изградба на регионален туристичко-научен музеј за ретки минерали“ во општина Пробиштип, „Заштита на животната средина преку изградба на систем за третман на отпадни води“ во општина Чешиново-Облешево и „Изградба на Етно парк – Зрновци – II фаза“ во општина Зрновци.

Вкупната вредност на Договорот е 3.018.580 денари, од кои 1.200.000 се обезбедени од Националниот Буџет преку Министерството за локална самоуправа, додека остатокот од средствата се обезбедени од општинските буџети согласно нивното соодветно учество.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy