Skip to content

Сензорни соби во Штип, Кочани и Делчево за подобра интеграција на децата со потешкотии во развојот од ИПР во образовниот систем и општеството.

ДАТУМ

декември 25, 2019

Категории

 На 23 декември 2019 година во ОЈУДГ Астибо Штип се одржа свечена промоција  на Проектот: Здрави деца – сигурна иднина.  Проектот  е финансиран од страна на Швајцарска амбасада и Министерство за локална самоуправа,а е имплементиран од страна на Центарот за развој на Источниот плански регион во соработка со ОЈУДГ Астибо – Штип.  Примарна цел на проектот е подобра интеграција на децата со потешкотии во развојот од ИПР во образовниот систем и општеството.

Истовремено, со опремувањето на  овие мулти сензорните  соби ОЈУДГ Астибо – Штип, Дневен центар  – Делчево и ОУ Малина Поп Иванова – Кочани и обуката на стручниот персоналот кој работи со децата, ќе  овозможи потикнување и делување на сите сетила кај децата со потешкотии во развојот и нивна полесна интеграција во образовниот систем и општеството, а понатаму и пазарот на трудот на овие деца.

 

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy