Skip to content

Month: јануари 2020

Работилница за предлог концепти за иновативен проект „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“

Бизнис Центарот за поддршка и советодавни услуги за мали и средни претпријатија при Центарот за Источен плански  регион  во соработка со Министерството за локална самоуправа  и Швајцарската агенција за соработка и развој ,
Прочитајте повеќе

Промотивна прес конференција на проектот „Културен мост низ вековите“

На 17 јануари 2020 година се одржа промотивна прес конференција за проект „Културен мост низ вековите“. Проектот „Културен мост низ вековите“ се финансира во рамки на INTERREG-IPA Програма за прекугранична
Прочитајте повеќе

ИПР започна со обуките за наставниот кадар за функционирање на сензорните соби во Штип и Кочани

Од 13 јануари започнаа тридневните обуки во Штип и Кочани за оспособување на стручниот кадар кој ќе работи во сензорните соби . Обуките се одржаа во ОУ Тошо Арсов во Штип и 
Прочитајте повеќе