Skip to content

ДАТУМ

мај 28, 2021

Категории

Одржана Обука за туристички водич

Во периодот од 26-28 мај 2021 година во хотел Изгрев, се одржа активност 2 – Обука за туристички водич Настанот беше одржан во хотел Изгрев во Штип. Обуката беше организирана согласно сите здравствени мерки и протоколи за заштита на здравјето на граѓаните од Ковид – 19. Обуката беше насочена кон културните атракции, етничката, локалната традиција и начинот на живот и достапните туристички услуги и принципи и практики за хигиена и безбедност за организација на културна турнеја и задоволување на гостите. Активноста беше презентирана од предавачи од Македонија и беа одржани интерактивни работи во групи. Учесниците го посетија Исарот, црквата Св. Власие како и музејот во Штип. На настанот присуствуваа 15 учесници од Македонската страна и 8 претставници од Белица.

Галерија

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy