Skip to content

ДАТУМ

мај 31, 2021

Категории

Успешна презентација на Источниот плански регион на Меѓународниот ден на танцот

Центарот за развој на Источен плански регион во периодот 29-30.05.2021 година во рамки на проектот „Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина“ учествуваше на Меѓународниот ден на танцот во организација на општина Гоце Делчев во Р. Бугарија. На настанот свој настап имаа и дваесетина учесници од две фолклорни друштва од регионот кои што ја претставија културната традиција, обичаи и наследство на Источниот плански регион на Меѓународниот ден на танцот, заедно со уште десетина други фолклорни групи и ансамбли од регионот. На настанот на покана на градоначалникот на општина Гоце Делчев г-дин Владимир Москов присуствуваа и претседателот на Советот за развој на Источен плански регион Д-р Сашко Николов и градоначалникот на општина Кочани г-дин Николчо Илијев. Проектот „Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина“ е финансиран од Европската Унија преку ИНТЕРРЕГ ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија – Македонија.

Галерија

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy